- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για αλμυρή φλαν με ντοματίνια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για αλμυρή φλαν με ντοματίνια από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση.
- Φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι το οποίο αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 3 χιλ. και απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμετρου 24 εκ.
Για την κρέμα:
- Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αυγά και το κορν φλάουερ.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το τοποθετούμε στη φωτιά.
- Πριν το γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3, το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε το μίγμα στο υπόλοιπο γάλα που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε πάλι ως ότου ομογενοποιηθεί.
- Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση και καλύπτουμε την επιφάνειά της με τα ντοματίνια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.