Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το βούτυρο, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για tarte taten με κόκκινα κρεμμύδια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
- Τοποθετούμε τα υλικά της βάσης στον κάδο του μίξερ και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
- Εναλλακτικά μπορούμε να τοποθετήσουμε τα υλικά σε ένα μπολ και να δουλέψουμε τη ζύμη με το χέρια μέχρι να μαλακώσει.
Για τη γέμιση:
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε οριζόντια στα δύο.
- Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε τα κρεμμύδια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Αφού αφαιρέσουμε το καπάκι, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το θυμάρι, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη.
- Αφαιρούμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι με προσοχή ώστε να μη διαλυθούν και αδειάζουμε τα υγρά του τηγανιού σε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ.
- Προσθέτουμε στο ταψί μία κουταλιά βούτυρο και τοποθετούμε και τα κρεμμύδια.
Για τη σύνθεση:
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 3-4 χιλ. και σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 25 λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή.