- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια τάρτα που γίνεται στα γρήγορα, με έτοιμη σφολιάτα ή και ζύμη κουρού αν προτιμάτε, και τρώγεται όλες τις ώρες, σαν ορεκτικό ή κυρίως.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. και στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και μέχρι πάνω στα τοιχώματα. Τρυπάμε τον πάτο με πιρούνι.
- Με πιρούνι, τρυπάμε παντού τον πάτο. Όσο πιο κρύα είναι η ζύμη τόσο πιο τραγανή και θριφτή θα μας βγει. Αν μας έχει ζεσταθεί την αφήνουμε ένα δεκάλεπτο στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά με τα αβγά και το κεφίρ, ρίχνουμε πιπέρι και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
- Απλώνουμε στη βάση της τάρτας και από πάνω, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στολίζουμε τα ντοματίνια.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Tips
Αν έχουμε φρέσκο δυόσμο, αντικαθιστούμε τον βασιλικό ή για περισσότερο άρωμα βάζουμε και βασιλικό και δυόσμο.