ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mανιταρόπιτα με καρύδια

Μία πίτα να τους ξετρελάνει όλους...

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD
Mανιταρόπιτα με καρύδια

Κλασική μακεδονίτικη πίτα, η δική σου μανιταρόπιτα μπορεί να γίνει πιο νόστιμη προσθέτοντας μερικά φρέσκα μυρωδικά για περισσότερο άρωμα και τυρί για πιο πικάντικη γεύση.

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • ¾ φλ. καρυδόψυχα μέτρια σπασμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ ή λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι
  • Easy
  • 90
  • All
  • Πίτες - Τάρτες
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Αλατίζουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.
  5. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το μαϊντανό, τα τυριά και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Σε μεταλλικό καλά λαδωμένο ταψί, απλώνουμε πατσαβουριαστά και καλά λαδωμένα τα μισά φύλλα, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα, επίσης καλά λαδωμένα, φύλλα.
  9. Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Σημείωση: Γίνεται νοστιμότερη αν ανοίξεις το δικό σου φύλλο. Το έτοιμο χωριάτικο φύλλο χρειάζεται πολύ λάδωμα για να γίνει νόστιμο και τραγανό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ