ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Tάρτα με μπλε τυρί, αχλάδι και καρύδια
Μία εύκολη, πεντανόστιμη συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια πρωτότυπη, πεντανόστιμη τάρτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα χάρη στο έξυπνο κόλπο: η έτοιμη σφολιάτα αντικαθιστά τη σπιτική ζύμη για να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο στην κουζίνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα αχλάδια σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αβγά, προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με αβγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το μπλε τυρί σπασμένο σε μικρά κομματάκια, τον μαϊντανό, τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας έτσι ώστε να καλύπτει σε χοντρό γείσο και τα τειχώματα της ταρτιέρας μέχρι πάνω. Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.