ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Tάρτα με μπλε τυρί, αχλάδι και καρύδια
Μία εύκολη, πεντανόστιμη συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους
![Ελένη Ψυχούλη Ελένη Ψυχούλη](/images/120x120/3/jpg/files/2023-03-20/eleni-psychouli-contributor-athens-voice.jpg)
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια πρωτότυπη, πεντανόστιμη τάρτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα χάρη στο έξυπνο κόλπο: η έτοιμη σφολιάτα αντικαθιστά τη σπιτική ζύμη για να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο στην κουζίνα.
![Tάρτα με μπλε τυρί, αχλάδι και καρύδια Tάρτα με μπλε τυρί, αχλάδι και καρύδια](/images/w734/jpg/files/2023-05-11/tarta_2.jpg)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα αχλάδια σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αβγά, προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με αβγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το μπλε τυρί σπασμένο σε μικρά κομματάκια, τον μαϊντανό, τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας έτσι ώστε να καλύπτει σε χοντρό γείσο και τα τειχώματα της ταρτιέρας μέχρι πάνω. Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.