- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίτα, που συνηθίζουν να φτιάχνουν στα νησιά του Ιονίου. Είναι πεντανόστιμη, γεμάτη άρωμα Ελλάδας, δεν περιέχει λακτόζη και γίνεται με ένα ψάρι που λατρεύουμε, τον μπακαλιάρο! Αν, λοιπόν, σας περίσσεψε μπακαλιάρος από χθες, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή που μας έδωσε ο βραβευμένος chef Γιώργος Τσούλης (φέτος τον βλέπουμε στην εκπομπή Pop Up στον ALPHA TV).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι με το νερό και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στο ίδιο κατσαρολάκι, με λίγο νερό βράζουμε για 10 λεπτά το μπακαλιάρο μέχρι να μαλακώσει. Τον βγάζουμε, αφαιρούμε το δέρμα, τον κάνουμε κομματάκια με το χέρι και τον ρίχνουμε στο ρύζι.
- Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά. Όταν μαλακώσουν τα ρίχνουμε και αυτά στο ρύζι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι, το λαδώνουμε, βάζουμε ένα-ένα σταυρωτά τα μισά φύλλα αλείφοντας τα με λάδι, ρίχνουμε τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα, λαδώνουμε καλά, χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα για 45 με 50 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
#tsoulotip: Αντί για μπακαλιάρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι λευκό ψάρι θέλουμε χωρίς κόκκαλα. Ιδανικά θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα ωραίο χειροποίητο φύλλο. Τέλος, μπορούμε να αρωματίσουμε με ό,τι θέλουμε την πίτα.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/