Sweetly / Ιωάννα Σταμούλου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφράτη, ζουμερή και πεντανόστιμη αυτή η τυρόπιτα σουφλέ θα κλέψει την παράσταση σε κάθε τραπέζι που θα την εμφανίσετε ζεστή-ζεστή. Και να σκεφτείτε πως θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά μέχρι να τη βάλετε στο φούρνο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C.
- Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί και λαδώνοντάς τα ένα-ένα με πινέλο. Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα τσαλακωτά λαδώνοντάς τα επίσης.
- Μοιράζουμε ομοιόμορφα πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα τη φέτα.
- Φέρνουμε τα φύλλα που εξέχουν πάνω από τη φέτα κι αφού λαδώσουμε καλά τις άκρες, στρώνουμε από πάνω επίσης τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας εδώ κι εκεί.
- Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε την πίτα στο ταψί.
- Ψήνουμε την τυρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Ύστερα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 175ο C και ψήνουμε λίγο ακόμα να ροδοκοκκινίσει καλά.
- Ξεφουρνίζουμε την τυρόπιτα σουφλέ κι αφού κρυώσει λίγο, κόβουμε κομμάτια εκεί που χαράξαμε και σερβίρουμε.