- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Είναι τα τυροπιτάκια που φτιάχνει σχεδόν κάθε μαμά. Με μπόλικο τυρί και τραγανή ζύμη. Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα. Δεν είναι τα τέλεια τυροπιτάκια, ούτε τα πιο περίτεχνα. Έχουν κάτι όμως που κανένα άλλο τυροπιτάκι δεν μπορεί να συναγωνιστεί: σε όλους μας θυμίζουν ανέμελα παιδικά απογεύματα και χαρούμενα οικογενειακά τραπέζια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί και αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί και πλάθουμε (αλεύρι «όσο πάρει» για να γίνει μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)
- Σκεπάζουμε τη ζύμη για να ξεκουραστεί και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Ανοίγουμε φύλλο μέχρι η ζύμη να αποκτήσει πάχος περίπου 2εκ.
- Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους.
- Σε κάθε κύκλο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση.
- Κλείνουμε τα τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας τις άκρες τους με ένα πιρούνι.
- Πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με το αυγό για να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180°C) για 20’ περίπου.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πριν τα σερβίρουμε.