- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ας είμαστε ειλικρινείς. Η τάρτα που πόσταρε η Julie στο www.bunsenburnerbakery.com δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες τάρτες λαχανικών εκεί έξω. Θα έχει την ίδια γεύση, αν απλά πετάξεις τα υλικά πάνω στη ζύμη, αντί να κάθεσαι με τις ώρες να κόβεις λαχανικά σε λωρίδες. Αυτό που κάνει αυτή την τάρτα να διαφέρει, είναι απλά και μόνο το γεγονός ότι είναι…όμορφη. Ακολουθώντας το ρητό που λέει ότι «πρώτα τρώμε με τα μάτια», η Julie είχε την ιδέα να κόψει τα λαχανικά της σε λωρίδες και να τα τοποθετήσει στην τάρτα σε ομόκεντρους κύκλους. Και, ναι, το αποτέλεσμα κερδίζει επάξια κάθε like.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπαγώνουμε τη ζύμη.
- Ενώ η ζύμη ξεπαγώνει καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα.
- Με ένα peeler (ή ένα κοφτερό μαχαίρι) κόβουμε τα λαχανικά σε μακριές, λεπτές λωρίδες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20εκ.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε έτσι ώστε να είναι λίγο μεγαλύτερη από την ταρτιέρα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα και την πιέζουμε, να κολλήσει στον πάτο και στα πλαϊνά του ταψιού. Κόβουμε τυχόν περισσεύματα και τοποθετούμε την ταρτιέρα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Έπειτα, ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της ζύμης. Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.
- Λιώνουμε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό και το σκόρδο.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το ¼ από το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά τα υλικά στο μούλτι, να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
- Απλώνουμε τη σάλτσα στον πάτο της τάρτας και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Βουτάμε μια λωρίδα από τα λαχανικά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τυλίγουμε τη λωρίδα σε σφιχτό κύκλο.
- Τοποθετούμε τον κύκλο στο κέντρο της τάρτας και συνεχίζουμε να τυλίγουμε τις υπόλοιπες λωρίδες (που έχουμε προηγουμένως βουτήξει σε ελαιόλαδο) γύρω του. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε την τάρτα.
- Με το ελαιόλαδο που θα περισσέψει αλείφουμε την τάρτα.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη.
- Ψήνουμε στους 180°C για 45-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά, πριν σερβίρουμε.