- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το φθινόπωρο δεν λέει να εμφανιστεί. Αλλά αν φτιάξεις αυτή τη μηλόπιτα, ίσως να καταλάβει ότι ήρθε η εποχή του και να ξεμυτίσει. Κι αν όχι, θα έχεις κάτι μοσχομυριστό να σε περιμένει το πρωί της Κυριακής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Έπειτα κόβουμε τις φέτες στα δύο. Πρέπει να μας βγουν περίπου 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μήλα.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε 3 κ. σ. ζάχαρη μαζί με την κανέλα και το τζίντζερ. Αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και τους τοποθετούμε σε ένα τηγάνι ή σε ένα ταψί με διάμετρο 20εκ.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη πάνω από το λιωμένο βούτυρο.
- Προσεκτικά, απλώνουμε τα μήλα πάνω από τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με το μείγμα από ζάχαρη και κανέλα. Βάζουμε το ταψί πίσω στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη (1 κ. σ.), το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
- Ενσωματώνουμε στο μείγμα το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά, ένα κάθε φορά. Χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της μηλόπιτας.
- Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη (και παγωτό, και παγωτό!), όσο είναι ακόμα ζεστή.