- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε με σύρμα να αφρατέψει.
- Προσθέτετε το γάλα και το μπέικινπάουντερ και χτυπάτε καλά.
- Ρίχνετε σιγά-σιγά αλεύρι μαλακό ώσπου να γίνει ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα δάκτυλα.
- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε μέτριο φύλλο και χωρίζετε με μεγάλο φλιτζάνι σε στρογγυλά σχήματα.
- Φτιάχνετε τη γέμιση χτυπώντας σε μπολ τη μυζήθρα, το ένα αυγό και τη ζάχαρη.
- Βάζετε από 1 κουταλιά στο κέντρο κάθε στρογγυλού κομματιού και γυρίζετε προς τα επάνω τις άκρες ενώνοντας τις σε ίσα διαστήματα να γίνουν σαν φωλιές.
- Πασπαλίζετε με την κανέλα, αλείφετε με το δεύτερο αυγό και ψήνετε στους 200ο για 45 λεπτά να ροδίσουν.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.