- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τι λες αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνεις έκπληξη στους φίλους σου; Κάλεσέ τους για πρωινό ή brunch, βάλε τον καφέ να γίνεται και φτιάξε τους αυτά τα υπέροχα πιτάκια με ζαμπόν, παρμεζάνα και σπανάκι. Χρειάζεσαι μόνο μισή ώρα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ζαμπόν, τη ρικότα, τη μοτσαρέλα, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια ένταση. Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 4 τετράγωνα, τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα στο κέντρο κάθε τετραγώνου.
- Απαλά, διπλώνουμε τις πλευρές του κάθε τετραγώνου προς τα μέσα, έτσι ώστε τα πιτάκια να πάρουν στρογγυλό σχήμα.
- Αλείφουμε κάθε πιτάκι με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι άκρες.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει, πριν σερβίρουμε.