- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πολλοί θεωρούν ότι η χορτοφαγία έχει ένα βαρετό μενού και λίγες επιλογές. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι raw vegans (αυστηροί χορτοφάγοι - ωμοφάγοι) έχουν καταφέρει να προσομοιάσουν πολλούς από τους γλυκούς πειρασμούς της κλασικής κουζίνας, ώστε να ωφελούνται από τα θρεπτικά συστατικά τους, χωρίς να στερούνται την απόλαυση μιας νόστιμης λιχουδιάς.
Η συνταγή αυτή έχει ως βασικό συστατικό το αβοκάντο, μία ιδιαίτερα ευεργετική τροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, Β, C και Ε, κάλιο, φυλλικό οξύ και μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία μειώνουν την «κακή χοληστερίνη» (LDL). Η λουτεΐνη και το ολεϊκό οξύ που περιέχει το αβοκάντο θεωρείται ότι έχουν αντικαρκινική δράση και ότι συμβάλλουν στην καλή υγεία των ματιών.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα υλικά για την κρούστα σε ένα μίξερ μέχρι να σχηματίσουν ένα κολλώδες μίγμα.
- Πιέζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για τάρτα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ταψάκι για muffin αν θες μικρά ταρτάκια όπως στης φωτογραφίες. Για να μην κολλήσουν τα ταρτάκια και δυσκολευτείς να τα βγάλεις στην συνέχεια, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις λαδόκολλα.
- Αφήνουμε την φόρμα στην κατάψυξη.
- Χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην κρούστα μέσα στην φόρμα της τάρτας και αφήνουμε την δημιουργία μας να κρυώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Για να μαλακώσουν τα ταρτάκια χρειάζονται 15 λεπτά πριν σερβιριστούν! Enjoy!
φωτογραφίες: instagram @misitzi