- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη μαστίχα, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για κρέμα με ανθότυρο και μαστίχα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για κρέμα με ανθότυρο και μαστίχα
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μπλέντερ τοποθετούμε το ανθότυρο με το γάλα και χτυπάμε έως ότου να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και το μαστιχέλαιο ή την τριμμένη μαστίχα.
- Στη συνέχεια μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελάχιστο νερό και λιώνουμε σε αυτό τα φύλλα ζελατίνης.
- Προσθέτουμε λίγο από το μείγμα του τυριού, ανακατεύουμε γρήγορα και καλά, και αδειάζουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
- Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μια μαρίζ και γεμίζουμε ατομικά μεταλλικά φορμάκια τα οποία αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Τέλος βουτάμε κάθε φορμάκι σε καυτό νερό και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
- Σερβίρουμε με τη μαρμαλάδα ντομάτας. Αν η μαρμελάδα είναι σφιχτή την αραιώνουμε με λίγο νερό.