ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους φέτας από τα Ιωάννινα

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μους φέτας
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μους φέτας από τα Ιωάννινα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ

Για την ονομαστή φέτα Ηπείρου ταιριάζει μια συνταγή για την πιο νόστιμη μους φέτας.

Υλικά για 6 άτομα
  • 250 γρ. φέτα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή 
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Easy
  • 10 λεπτά
  • 6 Μερίδες
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μπλέντερ χτυπάμε τη φέτα, τη ζάχαρη άχνη και τα 50 γρ. κρέμα γάλακτος.
  2. Στο μείγμα αυτό ενσωματώνουμε και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ και προσθέτουμε το πιπέρι.
  3. Στη συνέχεια τοποθετετούμε ένα κομμάτι τουλπάνι σε ατομικά φορμάκια ή σε μεγάλη φόρμα και γεμίζουμε με τη μους.
  4. Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο και μόλις σταθεροποιηθεί η μους ξεφορμάρουμε τραβώντας το τουλπάνι.
  5. Συνοδεύουμε με γλυκό του κουταλιού ντοματίνι. 

Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ