Όλοι αγαπάμε την πατάτα σε κάθε πιθανό της μαγείρεμα. Αυτές εδώ γίνονται πολύ γρήγορα, έχουν σχεδόν μηδενικές πιθανότητες αποτυχίας, μπορούν να συνοδέψουν κάποιο κρέας ή κοτόπουλο αλλά στέκονται θαυμάσια και μόνες τους ειδικά αν τους βάλεις δίπλα μια «δυνατή» φέτα κι ένα καλό ψωμί για νόστιμες βουτιές στη σάλτσα τους.
Συνταγή για πατάτες «μπράβας» αλά ελληνικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλο τηγάνι με μπόλικο λάδι σοτάρουμε τα σκόρδα και μόλις «χρυσίσουν» τα βγάζουμε να μη μας μαυρίσουν.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε τις χοντροκομμένες μας πατάτες γυρίζοντάς τις να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Χαμηλώνουμε για να γίνουν και μέσα μαλακές και όταν δούμε πως κοντεύουν να γίνουν ξαναρίχνουμε τα σκόρδα, το ξύλο της κανέλας, τη ντομάτα, αλάτι, πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο νερό για να πάρει το φαγητό μας βράση και να δέσουν όλα τα υλικά.
- Περιμένουμε να «πιωθούν» τα πολλά υγρά, να δέσει η σάλτσα και να γίνουν λουκούμι οι πατάτες.
- Σερβίρονται ζεστές, σαν συνοδευτικό, αλλά και μόνες τους σαν κυρίως πιάτο, σκέτες ή με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για τη δροσιά.