- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αλεύρι, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μπριος γεμιστά με φρέσκο τυρί κρέμα και σολομό. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Μπριος γεμιστά με φρέσκο τυρί κρέμα και σολομό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπριός:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα με τη μαγιά.
- Ζυμώνουμε με το γάντζο για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο σε μικρά κομμάτια.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη και μαζευτεί όλη γύρω από τον γάντζο.
- Την μαζεύουμε και την αφήνουμε μέσα σε ένα μπολ σκεπασμένη με ένα πανί για μιάμιση ώρα.
- Κατόπιν μοιράζουμε τη ζύμη ανά 30 γρ. σε μικρές θήκες για muffins και αφήνουμε για μία ώρα ακόμα.
- Περνάμε τα μικρά μπριός με χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για περίπου 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση:
Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το πιπέρι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Για τη σύνθεση:
Κόβουμε το κάθε μπριός στη μέση και απλώνουμε μία κουταλιά από τη γέμιση, ένα φύλλο μαρουλιού και σολομό.