- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Jean-Marie Hoffman
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, μαζί με τον Γάλλο σεφ Jean-Marie Hoffman εμπνέονται από τις κρέπες, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή του Jean-Marie για κρέπα γκρατινέ με μανιτάρια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για κρέπα γκρατινέ με μανιτάρια από τον Jean-Marie Hoffman
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις κρέπες:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 22 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
- Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Τέλος, τοποθετούμε τις κρέπες σε αντικολλητικό χαρτί.
Για τη μπεσαμέλ:
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου το αλεύρι πάρει ένα ανοιχτόχρωμο, ξανθό χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Τέλος, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο τυρί.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά έως ότου απορροφηθούν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα μανιτάρια με την μπεσαμέλ και απλώνουμε το μείγμα στις κρέπες.
- Διπλώνουμε τις άκρες της κρέπας προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.