ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαμπλέ με παρμεζάνα και βανίλια

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαμπλέ με παρμεζάνα και βανίλια
© Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για σαμπλέ με παρμεζάνα και βανίλια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ

Βάρος: 1.000 γρ.
  • 300 γρ. βούτυρο  
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. ανθό αλατιού
  • 30 γρ. χοντροκομμένο πιπέρι
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 λοβό βανίλιας
  • Easy
  • 45 λεπτά
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της.
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε έως ότου έχουμε ένα μέτριο ζυμάρι.
  3. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 3 χιλ. και κόβουμε μπισκότα με ένα τετράγωνο, κατά προτίμηση, κουπάτ.
  4. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ