- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Συνταγή σουξέ σε κάθε σπιτικό και σε κάθε ταβέρνα του Πηλίου, τα χόρτα με τ'αβγά είναι η συνταγή που κλείνει μέσα της όλα τα αρώματα της φύσης του χειμώνα και τη θαλπωρή της πιο λαχταριστής soul food.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεματάμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα χόρτα, μέχρι να βράσουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε.
- Σε ρηχή κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το πράσο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε τα χόρτα και τον μαϊντανό μαζί με μισό φλ. νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνουν τα χόρτα με τη σάλτσα τους.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι, ανακατεύουμε.
- Με το πιρούνι, κάνουμε φωλίτσες ανάμεσα στα χόρτα και σπάμε προσεχτικά τα αβγά. Τα αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να ψηθούν. Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι.
*Τα αβγά τα θέλουμε ζουμερά. Για να είμαστε σίγουροι για το ψήσιμό τους, είναι πιο εύκολο να τα τηγανίσουμε στο τηγάνι και να τα προσθέσουμε στα χόρτα στο σερβίρισμα.