ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κράκερ με σκληρό τυρί Δανίας και πιπεριά chilli

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κράκερ με σκληρό τυρί Δανίας και πιπεριά chilli
© Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το βούτυρο, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κράκερ με σκληρό τυρί Δανίας και πιπεριά chilli. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Βάρος: 900 γραμμάρια
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο
  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 30 γρ. πιπεριά chilli, καυτερή πολτοποιημένη
  • 15 γρ. ανθό αλατιού
  • 35 γρ. κορν φλάουερ
  • Easy
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αμέσως ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 3 χιλ.
  2. Με κουπάτ της αρεσκείας μας κόβουμε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 18-20 λεπτά.
  4. Διατηρούμε τα κράκερ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ