ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ψητή κρέμα με blue cheese και crumble παρμεζάνας
Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το βούτυρο, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για ψητή κρέμα με blue cheese και crumble παρμεζάνας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για ψητή κρέμα με blue cheese και crumble παρμεζάνας
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τους κρόκους αυγού.
- Προσθέτουμε σε κομμάτια το blue cheese και ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός, προσέχοντας να μην πάρει αέρα το μείγμα.
- Μισογεμίζουμε έξι ποτήρια με την κρέμα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με νερό, το οποίο πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130οC για 1,5 ώρα περίπου (μπεν μαρί). Αφήνουμε να κρυώσουν.
Crumble:
- Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το crumble, φτιάχνοντας ένα μαλακό ζυμάρι.
- Σε ένα ταψί φούρνου τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πολύ μικρές μπουκιές από το ζυμάρι για να φτιάξουμε το crumble.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε την ψητή κρέμα τοποθετώντας ντοματίνια, crumble, βασιλικό και μία κουταλιά ελαιόλαδο.