- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τα σουφλέ είναι η ευκολία του καλοκαιριού. Τα ετοιμάζεις στα γρήγορα το πρωί και έχεις το νοστιμότερο κολατσιό στη θάλασσα, ένα φαγητό που τρώγεται από το πρωί ως το βράδυ και στο οποίο καμμιά ηλικία και κανένα γούστο δεν θα πει «όχι».
Συνταγή για σουφλέ με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα.
- Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το φύλλο, να καλύπτει τα τοιχώματα, όπως θα κάναμε σε μια τάρτα.
- Στρώνουμε τις φέτες του τυριού για τοστ.
- Πάνω τους απλώνουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες και τον βασιλικό.
- Καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των αυγών στην επιφάνεια.
- Μοιράζουμε το βούτυρο σε κυβάκια σε όλη την επιφάνεια, στρώνουμε σε ωραίο γείσο το φύλλο που περισεύει και το βουτυρώνουμε καλά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις δυό αντιστάσεις, για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί και να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
*Αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα, σε περίπτωση που μας περισέψει το σουφλέ, το ξαναζεσταίνουμε σε φούρνο ή στο αντικολλητικό τηγάνι και από τις δυο πλευρές. Θα ξαναγίνει σαν μόλις να βγήκε από το φούρνο.