- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τώρα που είναι η εποχή της φρέσκιας ρίγανης, όλο το βόρειο Πήλιο φτιάχνει αυτόν τον μαγικό πατακεφτέ, που τρώγεται μόνος ή συνοδεύει οποιοδήποτε κρέας. Το μυστικό, στην πολλή-μα πάρα πολλή φρέσκια ρίγανη, που δίνει όλη τη νοστιμιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε ζεστές τις πατάτες, με το πιρούνι
- Προσθέτουμε το αβγό, το κεφαλοτύρι, τη ρίγανη, το μπέικιν, το αλεύρι, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας. Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο
- Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι-και όχι σε τηγάνι-και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα πιέζουμε λίγο να πλατύνουν, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα, στο κατσαρολάκι, γυρνώντας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας