ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μύδια αχνιστά με μπίρα και μουστάρδα

Μία πανεύκολη και νηστίσιμη συνταγή

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταγή για μύδια αχνιστά

Σου αρέσουν τα μύδια; Αν ναι, τότε αυτή η συνταγή για μύδια αχνιστά είναι αφιερωμένη σε εσένα. Είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη κι έτοιμη μέσα σε μόλις λίγα λεπτά!

  • 1 κιλό μύδια, με τα όστρακα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα 
  • 150ml μπίρα (ξανθιά)
  •  φρέσκος χυμός από 1 λεμόνι
  • λίγο μαϊντανό
  • 4 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • Easy
  • 20
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ( το οποίο έχουμε περάσει προηγουμένως από τον τρίφτη) για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ακόμα μισό λεπτό.
  3. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, την μπίρα, το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να αρχίσουν να κοχλάζουν.
  4. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 5-6  λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, φρέσκο ελαιόλαδο και καυτερό τσίλι και σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ