- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το gourmet για εμένα κρύβεται στην άριστη πρώτη ύλη, στη φροντίδα που δίνεις όταν ετοιμάζεις το φαγητό και ας είναι απλά μία φέτα ψωμί με λίγη μελιτζάνα. Τα πάντα μπορεί να είναι gourmet και ο όρος είναι απόλυτα παρεξηγημένος στις μέρες μας. Η άριστη πρώτη ύλη σε συνδυασμό με το μερακλίδικο μαγείρεμα είναι γκουρμέ! Και αυτό το ταπεινό πιάτο, μόλις το φτιάξεις, θα στο αποδείξει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μελιτζανοσαλάτα
Βάζουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες πάνω στη φωτιά τρυπώντας τες, ή αν δεν έχουμε γκάζι τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα στο φούρνο τρυπώντας τις μελιτζάνες και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν λίγο, αφαιρούμε τη σάρκα, αφήνοντας έξω όσους περισσότερους σπόρους μπορούμε. Ενώνουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα πατώντας τα με πιρούνι.
Για το ψωμί
Σε ένα ταψί αραδιάζουμε χοντροκομμένες φέτες ψωμιού ραντίζουμε με ελαιόλαδο, μαδάμε το δεντρολίβανο πάνω στο ψωμί και απλώνουμε σε όλες τις φέτες από λίγο σκόρδο και αλάτι. Ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.
Για τα ντοματίνια
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα στρογγυλά κατά προτίμηση ντοματίνια μας, τα ραντίζουμε με λάδι κόβουμε ένα κρεμμύδι σε ροδέλες και το απλώνουμε πάνω, το σκόρδο σε φετούλες και μαδάμε τον βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι θαλασσινό και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν εντελώς περίπου 20 λεπτά.
Σύνθεση
Βάζουμε μία φέτα ψωμί σε ένα πιάτο, απλώνουμε μία γενναία δόση μελιτζανοσαλάτα. Κόβουμε ροδέλες το τυροζούλι ή το χαλούμι ή τη φέτα (ότι έχουμε) και τοποθετούμε πάνω στη μελιτζανοσαλάτα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τα ντοματίνια και τα βάζουμε από πάνω με λίγες φύτρες άλφα-άλφα ή μαϊντανό και λίγο λαδάκι ζωντανό από πάνω.