- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νατάσσα Καρυστινού
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αν έχεις φτιάξει έστω και μία φορά παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά, μουσακά ή οποιαδήποτε άλλο φαγητό με κιμά, ίσως σου έχει συμβεί και εσένα: αυτή η ελάχιστη ποσότητα κιμά στον πάτο της κατσαρόλας που περίσσεψε. Δεύτερη μερίδα δεν βγάζει, αλλά δεν θες να πάει και χαμένη. Λοιπόν, αυτή η συνταγή είναι μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσεις αυτόν τον κιμά. Γίνεται πανεύκολα, χρειάζεται μόλις μερικά λεπτά και είναι το τέλειο πρωινό. Tip: Αν απλά κλείσεις την tortilla (πριν την ψήσεις) έχεις ένα τέλειο burrito.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει όλη την υγρασία του. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό lime και το τσίλι (προαιρετικά).
- Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τις tortillas. Βάζουμε 3 κ. σ. κιμά σε κάθε tortilla. Στη μέση κάθε tortilla κάνουμε μια μικρή «φωλιά» και μέσα εκεί σπάμε ένα μικρό αυγό.
- Πασπαλίζουμε με τσένταρ και από πάνω τρίβουμε πιπέρι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C μέχρι να ψηθεί το αυγό και να λιώσει το τσένταρ.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρουμε.