- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το μπρόκολο είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό. Όμως, είτε σου αρέσει, είτε όχι, αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις. Κυρίως, γιατί εκτός από μπρόκολο, περιέχει και γενναίες δόσεις παρμεζάνας και μοτσαρέλα. Πώς να αντισταθείς μετά;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Κόβουμε το μπρόκολο πολύ-πολύ ψιλό (μπορούμε ακόμα και να το χτυπήσουμε στο μούλτι ελαφρώς). Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 3 λεπτά.
- Απομακρύνουμε το μπρόκολο από το τηγάνι, και το απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, ταμπονάροντάς το ελαφρώς, έτσι ώστε να μην κρατήσει καθόλου υγρασία.
- Μεταφέρουμε το μπρόκολο σε ένα μεγάλο μπολ και μαζί ρίχνουμε 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, όλη την παρμεζάνα και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και την απλώνουμε καλά.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
- Απομακρύνουμε τελείως από τον φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και μπούκοβο και κόβουμε σε ορθογώνιες λωρίδες. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.