- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η εβδομάδα μετά το Πάσχα ξεκινάει με την εξής φράση: «Από εδώ και πέρα θα τρώω μόνο σαλάτες». Η υπόσχεση αυτή όμως κρατάει για 1-2 μέρες το πολύ. Γιατί μετά πάντα έρχεται εκείνη η λιγούρα για πίτσα. Ε, λοιπόν αυτή η συνταγή θα σε βοηθήσει να συγκρατηθείς. Γίνεται σε μόλις 20’ και έχει όλα τα υλικά της πίτσας με μία σημαντική διαφορά: αντικαθιστά τη ζύμη με… κολοκύθι! Αυτό όμως δεν θα σε πειράξει καθόλου όταν καταλάβεις πόσο νόστιμη είναι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε παρτίδες, αναποδογυρίζοντάς τα όταν ροδίσουν (χρειάζονται περίπου 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά). Αλατοπιπερώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τηγανίσουμε όλα τα κολοκυθάκια.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί τα κολοκυθάκια. Αλείφουμε κάθε ροδέλα με τη σος μαρινάρας, από πάνω τοποθετούμε τριμμένη μοτσαρέλα και πεπερόνι.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί (περίπου 1-2 λεπτά).
- Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη ρίγανη (προαιρετικά).