- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Με γλυκοπατάτα, σπανάκι, παρμεζάνα και την τραγανότητα μιας σωστά ψημένη τορτίγιας, τι μπορεί να πάει λάθος; Φτιάξε αυτή τη συνταγή για πρωινό ή για ένα απόγευμα που θα περάσεις με αγαπημένους φίλους και όλα θα πάνε καλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα και την αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν το τηγάνι κάψει καλά και αρχίσει να αχνίζει, προσθέτουμε λίγο νερό, καλύπτουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και μέχρι η γλυκοπατάτα να μαλακώσει και να μαγειρευτεί εντελώς.
- Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασόλια, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Για τις Quesadillas:
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση και το αλείφουμε με λίγο λάδι.
- Απλώνουμε περίπου 3 κ. σ. από τη γέμιση στο μισό κάθε τορτίγιας. Πασπαλίζουμε τη γέμιση με το τριμμένο τυρί και κλείνουμε την τορτίγια με το υπόλοιπο μισό.
- Ρίχνουμε την τορτίγια στο τηγάνι για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και όσες τορτίγιες χρειαστούν (θα βγουν περίπου 4-6 quesadillas, ανάλογα το μέγεθος κάθε τορτίγιας.
- Μεταφέρουμε τις quesadillas σε ένα ξύλο κοπής. Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 3 ίσα μέρη, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Σερβίρουμε αμέσως μαζί με guacamole ή με κάποιο άλλο dip της επιλογής μας.