ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Quesadillas με σπανάκι και γλυκοπατάτα

Για το πιο νόστιμο (και υγιεινό!) σνακ χρειάζεσαι μόλις 20’

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sweet-potato-quesadillas-vegan-gluten-free-easy-recipe-3.jpg

Με γλυκοπατάτα, σπανάκι, παρμεζάνα και την τραγανότητα μιας σωστά ψημένη τορτίγιας, τι μπορεί να πάει λάθος; Φτιάξε αυτή τη συνταγή για πρωινό ή για ένα απόγευμα που θα περάσεις με αγαπημένους φίλους και όλα θα πάνε καλά.

Υλικά για 4 άτομα

Για τη γέμιση:

  • 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 γλυκοπατάτα, τριμμένη
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • ½ κ. γλ. τσίλι (προαιρετικά)
  • ½ κ. γλ. κύμινο (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα σπανάκι baby
  • 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια (μαγειρεμένα ή κονσέρβα)
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι (μαγειρεμένο ή κονσέρβας)
  • 2-3 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό,ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τις Quesadillas

  • 6 tortillas
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (ή τσένταρ)
  • 3 κ. γλ. λάδι
  • Easy
  • 20
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα και την αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  2. Όταν το τηγάνι κάψει καλά και αρχίσει να αχνίζει, προσθέτουμε λίγο νερό, καλύπτουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και μέχρι η γλυκοπατάτα να μαλακώσει και να μαγειρευτεί εντελώς.
  4. Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασόλια, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Για τις Quesadillas:

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση και το αλείφουμε με λίγο λάδι.
  2. Απλώνουμε περίπου 3 κ. σ. από τη γέμιση στο μισό κάθε τορτίγιας. Πασπαλίζουμε τη γέμιση με το τριμμένο τυρί και κλείνουμε την τορτίγια με το υπόλοιπο μισό.
  3. Ρίχνουμε την τορτίγια στο τηγάνι για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και όσες τορτίγιες χρειαστούν (θα βγουν περίπου 4-6 quesadillas, ανάλογα το μέγεθος κάθε τορτίγιας.
  5. Μεταφέρουμε τις quesadillas σε ένα ξύλο κοπής. Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 3 ίσα μέρη, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.
  6. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με guacamole ή με κάποιο άλλο dip της επιλογής μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ