- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τη σερβίρεις για πρωινό, για brunch, για ελαφρύ μεσημεριανό, ακόμα και για βραδινό. Τη σερβίρεις όπως θες και την κάνεις ό,τι θες γιατί αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη, χορταστική και πολύυυ νόστιμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) ρίχνουμε το λάδι και το ξηρό κρεμμύδι. Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το μπρόκολο να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά. Χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.
- Τοποθετούμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το μείγμα με τα αυγά και το γάλα.
- Απομακρύνουμε το τηγάνι από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και το βάζουμε ξανά στον φούρνο για 5-8 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί
- Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.