ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολες γαριδοκροκέτες με spicy mayo

Τραγανές στο εξωτερικό, μαλακές στο εσωτερικό και έτοιμες σε 10 λεπτά!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
shrimpcakes-8.jpg

Δεν είναι ακριβώς ένα σαρακοστιανό πιάτο (υπάρχουν 2 αθώα αυγά στο παιχνίδι), αλλά είναι η συνταγή που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι. Αν μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια, φτιάξε την για την Καθαρά Δευτέρα, αλλιώς κράτα τη για μετά το Πάσχα. Αξίζει.

Υλικά για 4 άτομα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¾ φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (και λίγο έξτρα για το γαρνίρισμα)
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κιλό φρέσκιες γαρίδες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Για τη Spicy Mayo:
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • ¼  κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • Φέτες λεμονιού, για το γαρνίρισμα
  • Easy
  • 15
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε τα τρίμματα φρυγανιάς, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, και την καπνιστή πάπρικα. Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τη γαρίδα και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας, φροντίζοντας τα κομματάκια της γαρίδας να πάνε παντού.
  4. Σχηματίζουμε 4 μεγάλες κροκέτες.
  5. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις κροκέτες σε μέτρια ένταση για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Για τη Spicy Mayo: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  7. Όταν οι γαριδοκροκέτες είναι έτοιμες, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με τη Spicy Mayo και τις φέτες λεμονιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ