- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δεν είναι ακριβώς ένα σαρακοστιανό πιάτο (υπάρχουν 2 αθώα αυγά στο παιχνίδι), αλλά είναι η συνταγή που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι. Αν μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια, φτιάξε την για την Καθαρά Δευτέρα, αλλιώς κράτα τη για μετά το Πάσχα. Αξίζει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε τα τρίμματα φρυγανιάς, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, και την καπνιστή πάπρικα. Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη γαρίδα και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας, φροντίζοντας τα κομματάκια της γαρίδας να πάνε παντού.
- Σχηματίζουμε 4 μεγάλες κροκέτες.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις κροκέτες σε μέτρια ένταση για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Για τη Spicy Mayo: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Όταν οι γαριδοκροκέτες είναι έτοιμες, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με τη Spicy Mayo και τις φέτες λεμονιού.