- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 190°C.
- Λαδώνουμε ένα ταψί για muffins (κατά προτίμηση με 12 θέσεις). Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα ¾ της παρμεζάνας, το μπέικινγκ πάουντερ, το θυμάρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε ξανά, να πάει παντού.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε, να ενσωματωθεί μέσα στη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στις θέσεις για muffin του ταψιού.
- Πασπαλίζουμε κάθε muffin με 1 κ. γλ. από την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα muffins, περίπου για 20 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο, αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.