- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Οι τηγανητές πατάτες είναι ωραίες σε όλες τους τις εκδοχές. Ας είμαστε ειλικρινείς: θα τις φάμε όσο κακά τηγανισμένες κι αν είναι, όσο προτηγανισμένες κι αν φαίνονται. Αλλά δεν αξίζει. Τουλάχιστον όσο υπάρχουν μερικές συνταγές που τις απογειώνουν. Γιατί (προφανώς) και η τηγανητή πατάτα έχει τα μυστικά της.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό και γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και παγάκια. Αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες. (Μπορείς να καθαρίσεις τις πατάτες αν θες, αλλά η φλούδα προσθέτει υφή και γεύση).
- Ρίχνουμε στο βραστό νερό το ¼ από τις πατάτες και τις αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Έπειτα μεταφέρουμε τις πατάτες στο μπολ με το παγωμένο νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στις υπόλοιπες πατάτες.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το παγωμένο νερό και τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τις σκουπίζουμε για να στεγνώσουν εντελώς και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύουμε την παρμεζάνα, το αλάτι και την πάστα σκόρδου.
- Σταλάζουμε το ελαιόλαδο πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με το μείγμα της παρμεζάνας και ανακατεύουμε ξανά.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε δύο ταψιά και απλώνουμε εκεί τις πατάτες.
- Ψήνουμε ταυτόχρονα τα δύο ταψιά για 25-28 λεπτά, αναποδογυρίζοντας κατά διαστήματα τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.