- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και απλώνουμε λίγο αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις τρίβουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Τις τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Ενώ ψήνονται οι πατάτες, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον σε μέτρια ένταση, μέχρι να γίνει όσο τραγανό το θέλουμε. Έπειτα απομακρύνουμε το μπέικον από το τηγάνι και το αφήνουμε να στραγγίξει πάνω σε χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Όταν οι πατάτες κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι απομακρύνουμε το εσωτερικό τους και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το κρεμμύδι με το σκόρδο, το μπέικον, και περίπου τα ¾ του cheddar. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειαστεί.
Τοποθετούμε πάλι τις πατάτες στο ταψί με το αλουμινόχαρτο, γεμίζουμε κάθε πατάτα με το μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο cheddar. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το cheddar. Σερβίρουμε αμέσως.