- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Είναι το τέλειο, εύκολο σνακ όταν μαζεύεται η παρέα στο σαλόνι σου. Ακόμη και όταν σκάνε μύτη ξαφνικά, μια που αυτές οι μπουκίτσες-πίτσας γίνονται μέσα σε μόλις 15 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 200°C.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να πάρει το σχήμα και το μέγεθος (περίπου) του ταψιού.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί. Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Έπειτα ρίχνουμε από πάνω το δεντρολίβανο και τη ρίγανη.
- Τοποθετούμε το πεπερόνι και από πάνω ρίχνουμε την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την πίτσα να κρυώσει για 3-4 λεπτά πριν τη μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής.
- Κόβουμε την πίτσα οριζόντια στη μέση. Έπειτα κόβουμε τα δύο μισά σε μικρά sticks μήκους περίπου 5 εκατοστών.
- Σερβίρουμε με μια ωραία σάλτσα μαρινάρα ως ντιπ.