- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Νατάσσα Καρυστινού
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Caponata είναι παραδοσιακό πιάτο της Σικελίας. Συνήθως χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό ή σάλτσα για pasta (τι άλλο;). Αυτή η συνταγή όμως την κάνει σάντουιτς και μας κάνει να τη λιγουρευόμαστε ακόμα πιο πολύ…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε τη μελιτζάνα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τις ελιές, τον πελτέ ντομάτας, το ξύδι, τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε ξανά, κατεβάζουμε την ένταση στο χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Αφού αφήσουμε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο, βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε σάντουιτς, μαζί με μία φέτα μοτσαρέλα και βασιλικό. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.