ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς να φτιάξεις μελιτζανοσαλάτα

Ο σεφ Βασίλης Λορέντζος μας έδωσε τη συνταγή για βελούδινη μελιτζανοσαλάτα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353962-733985.jpg
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες (αν βρείτε λευκές είναι καλύτερα)
  • 5 κουταλιές σούπας φιστίκι ψημένο και τριμμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
  • Λίγο ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Medium
  • 120
  • Summer
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρυπήστε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι. Ψήστε τις στο φούρνο για 40 λεπτά-μία ώρα (220° C).
  2. Αφού ψηθούν, ξεφλουδίστε τις και λιώστε τις με ένα πιρούνι.
  3. Ανακατέψτε με τη μαγιονέζα.
  4. Προσθέστε το τριμμένο φιστίκι και μετά σιγά-σιγά και εναλλάξ το λάδι με το ξύδι.
  5. Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Γαρνίρετε με μαϊντανό και τριμμένο φιστίκι.
  7. Προσθέστε 3 ολόκληρα φιστίκια για ομορφιά.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ