- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ’ ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κρέας, τις τριμμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και το αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα τα υλικά μας, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά το λιγότερο για 4 ώρες. Εάν το κάνουμε από την προηγούμενη έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και πιάνοντας ένα-ένα κομμάτι κρέατος το αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
Για τη σος γιαουρτιού με δυόσμο:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν για 2’-3’. Παγώνουμε τη σος για 1 ώρα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα γύρω-γύρω την πεντανόστιμη τηγανιά και στη μέση τοποθετούμε το μπολάκι με τη σος.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.