- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Υπάρχουν σάντουιτς και σάντουιτς. Αυτή τη φορά, πριν φτιάξεις το κλασικό ζαμπόν-τυρί, πειραματίσου με κάτι που θα σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά θα σε αφήσει άφωνο με τη νοστιμιά του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ. σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, ½ κ. γλ. αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν (περίπου για 20 λεπτά). Αν το τηγάνι είναι πολύ στεγνό, ρίχνουμε ελάχιστο νερό (μια κουταλιά της σούπας). Αυτό θα βοηθήσει τα κρεμμύδια να καραμελώσουν.
- Όταν τα κρεμμύδια καραμελώσουν, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ. σ.) και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με ½ κ. γλ. αλάτι.
- Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά). Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο και αλείφουμε με το βούτυρο το ψωμί και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε το ψωμί σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε κάθε σάντουιτς.
- Από πάνω ρίχνουμε τα μανιτάρια και την παρμεζάνα, δεν σκεπάζουμε όμως με την άλλη φέτα του ψωμιού.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1-2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βγάζουμε τα σάντουιτς από τον φούρνο και τα καπακώνουμε με τις φέτες ψωμιού, πιέζοντας μαλακά προς τα κάτω. Κόβουμε τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρουμε!