- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Προετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα με λίγο…λουκάνικο! Γιατί πρώτον δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε εύκολα και δεύτερον γιατί κάνει καλό ταίρι με τις γαρίδες, κατεξοχήν λιχουδιά της Σαρακοστής. Κάτι ξέρουν οι Ισπανοί που τα βάζουν και τα δύο στην paella!
Αν θέλετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, απλά αφαιρέστε το λουκάνικο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
- Σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 3-4 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για περίπου 2 λεπτά (προσθέτοντας 2 κ. σ. ελαιόλαδο αν χρειάζεται).
- Προσθέτουμε το λουκάνικο και το κολοκυθάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνουν τα λουκάνικα.
- Επιστρέφουμε τις γαρίδες στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ρίχνουμε το μπούκοβο.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.