- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
- Σουρώνετε καλά και βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Λιώνετε με πιρούνι.
- Προσθέτετε το τυρί, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τη μουστάρδα.
- Πλάθετε με το μίγμα 8 κροκέτες και βάζετε στο ψυγείο, να «σφίξουν», για 30 λεπτά τουλάχιστον.
- Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε 4 κροκέτες, για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μια-δυο φορές.
- Τις βγάζετε, τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις διατηρείτε ζεστές όσο τηγανίζετε τις υπόλοιπες με το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο.
- Σερβίρετε αμέσως με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.