- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αν ψάχνεις κάτι να δώσει μια πιο παιχνιδιάρικη πινελιά στο γιορτινό τραπέζι σου, αλλά που ταυτόχρονα να είναι εύκολο και γρήγορο, αυτή η συνταγή είναι για εσένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και την απλώνουμε μέχρι να πάρει ένα ορθογώνιο σχήμα περίπου 25 Χ 40 εκ.
- Με τη βοήθεια ενός τετράγωνου κουπάτ κόβουμε τη ζύμη σε 36 ίσα τετράγωνα.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με την τριμμένη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε κάθε τετράγωνο ζύμης βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το παραπάνω μείγμα. Στη συνέχεια ενώνουμε τις άκρες της ζύμης μεταξύ τους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή μπάλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε όλα τα τετράγωνα. Έπειτα μεταφέρουμε τις μπάλες σε ένα ρηχό ταψί, τοποθετώντας τις με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν ένα χριστουγεννιάτικου δέντρο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-17 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.
- Απομακρύνουμε από το φούρνο και αλείφουμε το δέντρο με το βούτυρο και το λιωμένο σκόρδο.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε με σάλτσα μαρινάρα (προαιρετικά).