- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ξεροψημένες και τραγανές ή μαλακές και ζουμερές, οι πατάτες αρέσουν σε όλες τους τις εκδοχές. Είτε ως συνοδευτικό στα αγαπημένα μας φαγητά, είτε σκέτες, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να τους αντισταθείς. Η παρακάτω συνταγή είναι γρήγορη, είναι απλή και βάζει τη δική της πινελιά πετυχαίνοντας ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου νόστιμο, αποτέλεσμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, έπειτα τις τοποθετούμε στο ταψί, όπου προηγουμένως έχουμε απλώσει μια λαδόκολλα.
Ραντίζουμε τις πατάτες με 3 κ. σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και, αν χρειάζεται, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους.
Ανακατεύουμε τα μανιτάρια με τις ψητές πατάτες και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι. Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.