ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυγά στην κόλαση

Για τα τεμπέλικα πρωινά του Σαββατοκύριακου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323958-667596.jpg

Ποτέ δεν λέμε όχι στα τηγανιτά αυγά. Ειδικά όταν συνοδεύονται από λουκάνικα (και πατάτες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για τα τεμπέλικα πρωινά του Σαββατοκύριακου ή για σπιτικά brunch με φίλους. Θες μόλις 30 λεπτά για να τη φτιάξεις και ακόμα λιγότερα για να την εξαφανίσεις.

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό λουκάνικα της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση καυτερά), κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. πάπρικα
  • 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 4 μεγάλα αυγά (ή ένα-δυο περισσότερα αν το επιθυμούμε)
  • 1-2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο καλά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Easy
  • 30
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
  4. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά ομοιόμορφα στο τηγάνι.
  5. Έπειτα σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για 5 λεπτά ή μέχρι τα αυγά να ψηθούν σύμφωνα με τα γούστα μας.
  6. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ