- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Νατάσσα Καρυστινού
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποτέ δεν λέμε όχι στα τηγανιτά αυγά. Ειδικά όταν συνοδεύονται από λουκάνικα (και πατάτες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για τα τεμπέλικα πρωινά του Σαββατοκύριακου ή για σπιτικά brunch με φίλους. Θες μόλις 30 λεπτά για να τη φτιάξεις και ακόμα λιγότερα για να την εξαφανίσεις.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
- Προσεκτικά σπάμε τα αυγά ομοιόμορφα στο τηγάνι.
- Έπειτα σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για 5 λεπτά ή μέχρι τα αυγά να ψηθούν σύμφωνα με τα γούστα μας.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.