- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Shuku shuku - Νιγηρία
Ή πιο απλά τρουφάκια καρύδας. All time classic νιγηριανή συνταγή, είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο, ειδικά το καλοκαίρι γιατί η εξωτική γεύση της καρύδας σου προσφέρει και την ψευδαίσθηση ότι είσαι διακοπές.
Empanadas - Αργεντινή
Αγαπημένο λατινοαμερικανικό σνακ. Το βρίσκουμε σε πολλές παραλλαγές, με διαφορετικά είδη γέμισης. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι η απίστευτη γεύση του. Claro! Buen provecho!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Shuku shuku - Νιγηρία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε την καρύδα, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους 2,5 εκ. και τα αλευρώνουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, αφήνοντας 5 εκ. κενό από το ένα στο άλλο.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Empanadas - Αργεντινή
Για την γέμιση:
- Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ., σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα, σπάζοντάς το σε μικρά κομμάτια, από 5 έως 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τσίλι και τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει, 12 με 15 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κόλιαντρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, κόβουμε το βούτυρο μέχρι το μείγμα να είναι εύθρυπτο. Προσθέτουμε τόσο κρύο νερό, όσο να δέσει η ζύμη.
- Σχηματίζουμε τα empanadas. Αν θέλουμε μπορούμε να τα καταψύξουμε για να τα ψήσουμε άλλη στιγμή. Για να ψήσουμε τα φρέσκα ή κατεψυγμένα empanadas, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.
- Τοποθετούμε τα empanadas σε μια λαδόκολλα. Τα αλείφουμε απο πάνω με το αυγό, αποφεύγοντας τις άκρες. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, 30 με 40 λεπτά.