ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Shuku shuku -Empanadas

Οι συνταγές του Μουντιάλ: Νιγηρία εναντίον Αργεντινής

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321310-631066.jpg

Shuku shuku - Νιγηρία

Ή πιο απλά τρουφάκια καρύδας. All time classic νιγηριανή συνταγή, είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο, ειδικά το καλοκαίρι γιατί η εξωτική γεύση της καρύδας σου προσφέρει και την ψευδαίσθηση ότι είσαι διακοπές. 


Empanadas - Αργεντινή

Αγαπημένο λατινοαμερικανικό σνακ. Το βρίσκουμε σε πολλές παραλλαγές, με διαφορετικά είδη γέμισης. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι η απίστευτη γεύση του. Claro! Buen provecho!

Υλικά συνταγών
  • *Shuku shuku:
  • ---------------------
  • 1 φλιτζ. νιφάδες καρύδας(άγλυκες)
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • ---------------------
  • *Empanadas:
  • **Για την γέμιση:
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 800 γρ. ντομάτα σε κυβάκια
  • λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 120 γρ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • ---------------------
  • *Για τη ζύμη:
  • 540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτ. κρύο νερό
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο με 1 κ.γ. νερό (μην χτυπηθεί μέχρι να είμαστε έτοιμοι για το ψήσιμο)
  • Medium
  • €€
  • 120
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Shuku shuku - Νιγηρία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε την καρύδα, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. 
  2. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους 2,5 εκ. και τα αλευρώνουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, αφήνοντας 5 εκ. κενό από το ένα στο άλλο. 
  3. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Empanadas - Αργεντινή

Για την γέμιση:

  1. Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ., σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα, σπάζοντάς το σε μικρά κομμάτια, από 5 έως 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το τσίλι και τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει, 12 με 15 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κόλιαντρο. 
  3. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, κόβουμε το βούτυρο μέχρι το μείγμα να είναι εύθρυπτο. Προσθέτουμε τόσο κρύο νερό, όσο να δέσει η ζύμη.
  2. Σχηματίζουμε τα empanadas. Αν θέλουμε μπορούμε να τα καταψύξουμε για να τα ψήσουμε άλλη στιγμή. Για να ψήσουμε τα φρέσκα ή κατεψυγμένα empanadas, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.
  3. Τοποθετούμε τα empanadas σε μια λαδόκολλα. Τα αλείφουμε απο πάνω με το αυγό, αποφεύγοντας τις άκρες. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, 30 με 40 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ