- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Πίκο ντε γκάλο- Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Οι συνταγές του Μουντιάλ: Κόστα Ρίκα εναντίον Ελλάδας
Κόστα Ρίκα - Πίκο ντε γκάλο
Δε νοείται να μιλάμε για λατινοαμερικανική κουζίνα και να μην ξέρουμε να φτιάχνουμε το πιο απλό συνοδευτικό. Το πίκο ντε γκάλο καταναλώνεται άφθονα από ισπανόφωνους και μη, είτε σε τάπας είτε στο πρωινό είτε στο κυρίως γεύμα. Δοκιμάστε το και συνδυάστε το με οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε!
Ελλάδα – Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης ή Ψευτοκεφτέδες
Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη συνταγή από το νησί της χαμένης Ατλαντίδας. Από τα αγαπημένα ελληνικά ορεκτικά, που παραγγέλνεις κάθε φορά που τρως σε κάποια ταβέρνα. Τώρα μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόστα Ρίκα - Πίκο ντε γκάλο
1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον ανανά και το κόλιαντρο. Ρίχνουμε τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και λίγο Lizano σάλτσα και ανακατεύουμε ξανά.
Ελλάδα – Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης ή Ψευτοκεφτέδες
1. Κόβουμε τα ντοματάκια σε κύβους και τα σουρώνουμε από τα πολλά υγρά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα αρωματικά και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.
2. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και ρίχνουμε στο μείγμα όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει σφιχτό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ζυμώνουμε.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα βαθύ τηγάνι. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Κατόπιν στραγγίζουμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε.