- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε τους σπόρους μουστάρδας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2-3΄μεχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα και τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν.
- Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμύδια και το μπέικον για 2-3΄(μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν τα κρεμμύδια) και ρίχνουμε τη μουστάρδα, το ξίδι, τη μαύρη ζάχαρη, το πετιμέζι και τους μισούς σπόρους μουστάρδας.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε αμέσως.
- Αφήνουμε να βράσουν για 5- 6΄ περίπου σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
- Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα βαζάκι και ρίχνουμε επάνω τους υπόλοιπους σπόρους.
Ποσότητα: 1 ½ φλιτζ. του τσαγιού περίπου. Συντηρείται στο ψυγείο για 5-6 μέρες.