- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σκονάκι: Η BBQ σάλτσα αλείμματος είναι ιδανική για χοιρινό ή κοτόπουλο, στα παϊδάκια μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι. Στα κόκκινα κρέατα μπορείτε ακόμα να αντικαταστήσετε το κρασί με ουίσκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σάλτσα Μουστάρδας
- Σοτάρουμε τους σπόρους μουστάρδας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά για 2-3΄μεχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα και τους βάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμύδια και το μπέικον για 2-3΄ (μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν τα κρεμμύδια) και ρίχνουμε τη μουστάρδα, το ξίδι, τη μαύρη ζάχαρη, το πετιμέζι, και τους μισούς σπόρους μουστάρδας.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε αμέσως και αφήνουμε να βράσουν για 5- 6΄ περίπου σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσας. Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα βαζάκι και ρίχνουμε επάνω τους υπόλοιπους σπόρους. Ποσότητα: 1 ½ φλιτζ. του τσαγιού περίπου. Συντηρείται στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.
Σάλτσα αλείμματος
- Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο ή το τσίλι μέχρι να διαλυθούν και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα αλατοπίπερο. Προσοχή: Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τα κρέατα μόλις αρχίζουν να ψήνονται και όχι από την αρχή. Ποσότητα 2 φλιτζ. τσαγιού.
Μείγμα μυρωδικών
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ (καλύτερα να το κάνουμε με τα δάχτυλα παρά με κουτάλι).
- Πασπαλίζουμε το κρέας πριν το βάλουμε στη σχάρα ή μερικές ώρες πριν το ψήσουμε. Ποσότητα: 1 φλιτζ. του τσαγιού μείγμα σε αεροστεγές βάζο διατηρείται 6 μήνες.