- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το τόφου μέχρι να ροδίσει (περίπου 5 λεπτά). Με μια τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το κρατάμε ζεστό.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε στο τηγάνι το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα. Τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για ακόμα 2-3 λεπτά.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το τόφου, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το ρύζι, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε 2 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο λάδι. Κόβουμε τα φύλλα στη μέση, κατά μήκος. Στην άκρη κάθε λωρίδας τοποθετούμε μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Στο τέλος αλείφουμε τα spring rolls με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αναμειγνύουμε μαζί όλα τα υλικά της σάλτσας και σερβίρουμε μαζί με τα spring rolls.